Blogosfera ca o floare

Mă întrebam şi eu ca orice blogher începător, ce să mai scriu pe blog şi mi-am amintit de-o tema la Română de prin clasa a IX-a, care se numea Şcoala mea ca o floare. Trebuia să facem ceva original, aşa că am ales să adresez într-un interviu, întrebarea: Dacă societatea ar fi o floare ce rol ar avea şcoala?
Pentru că în ultimul timp blogosfera românească s-a dezvoltat mult, din punct de vedere calitativ şi îndeosebi cantitativ, m-am gândit la următoarea întrebare: Dacă societatea ar fi o floare ce rol ar avea blogosfera? Înainte de a începe să răspundem la acestă întrebare, trebuie să clarificăm ce înseamnă blog, respectiv blogosferă.

Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicaţie web (un text scris) ce conţine articole periodice sau/şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blogurilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg. Totalitatea blogurilor şi a autorilor de bloguri este denumită blogosferă

Cnform definiţiei, scopul propriu-zis al blogului este acela de jurnal personal. Iar de aici deducem că rolul blogosferei în societate este dezvoltarea personală şi socializarea. Ştiţi bancul? La Biserică, preotul se întâlneşte cu un tânăr enoriaş: Ce te aduce la Biserică, Petre? Iaca, am venit să mă spovedesc. Nu-i nevoie, ţi-am citit blogul. Încă un rol al blogului ar fi acela că nu trebuie să mai mergem la Biserică :D ...glumeam.

Blogurile pot fi privite ca un mijloc de răspândire a informaţiei. De pe un blog mai aflăm cine a scos o melodie nouă, de pe un blog aflăm cine mai prezintă RMA, cine a mai murit,aflăm ce gadgeturi au mai ieşit. De aici deducem a doua ipoteză: Rolul blogosferei în societate este acela informativ, însă ca şi celelalte mijloace de informare media, blogosfera îşi poate informa, dar şi dezinforma cititorii.

Scopul blogului poate fi şi de promovare a campaniilor politice, a programelor media sau a diferitelor companii comerciale. Aşadar deducem a treia ipoteză: Rolul blogosferei este acela de promovare.

Eu am găsit trei ipoteze care ne-ar putea ajuta să răspundem la întrebarea: Dacă societatea ar fi o floare ce rol ar avea blogosfera. Acestea sunt:
1. Rolul blogosferei în societate este dezvoltarea personală şi socializarea.
2. Rolul blogosferei în societate este acela informativ.
3 Rolul blogosferei este acela de promovare.

Răspunsul la întrebarea din interviu a fost grădinarul. Cu alte cuvinte: Dacă societatea ar fi o floare, şcoala ar fi grădinarul. Dar blogosfera ce sau cine ar fi?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?