Comentarii cu răspuns în Blogger

Blogger este una dintre cele mai populare platforme gratuite de blogging. Ca orice platformă gratuită, aceasta prezintă şi unele dezavantaje, unul dintre ele fiind şi sistemul de comentarii, în care nu există opţiunea Reply to comment.

Marele avantaj al Blogger-ului este posibilitatea de editare HTML a template-ului, ceea ce de multe ori poate umbri majoritatea dezavantajelor, dacă ne pricepem puţin...

În privinţa opţiunii replică la comentariu, răspuns la comentariu, reply to comment sau cum vrei tu să-i zici, cu ajutorul editării HTML, este posibil adăugarea unui buton de răspuns la comentariu.
Înainte de a-ţi arăta cum se adaugă o opţiune de răspuns la comentarii, te invit să vezi acest demo, ca să vezi dacă se merită :)
Consideri că se merită?...ştiu că nu e ca pe Wordpress, dar decât nimic...Aşadar să incep:

 • Mergi la Design -> Editaţi HTML şi bifează Extindeţi şabloanele control.
 • Caută (Ctrl+F) linia <data:commentPostedByMsg/>. După aceasta vei lipi următorul cod:
<a href='http://www.dolhescu.com'><img alt='Petru Dolhescu' src='https://lh4.googleusercontent.com/-PE6cXAzEGjk/Tkurrk9C4OI/AAAAAAAAAec/RHNGjUQucdk/s128/dolhescu.png'/></a><span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=ID-ul blogului tău aici&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'><img src='URL-ul butonului aici' style='float:right;' title='Reply to this comment'/></a></span>

 • Modifică "URL-ul butonului aici" cu adresa URL a unei imagini care va fi butonul de răspuns. Poţi alege dintre următoarele (click dreapta-->Copiaţi adresa URL a imaginii):


 • Modifică "ID-ul blogului tău aici" cu, nici n-o să-ţi vină să crezi...ID-ul blogului tău. Acesta îl poţi afla accesând o pagină din "culisele blogului", de exemplu...Design
 • Acum a mai rămas doar de apăsat Salvaţi Şablon
Bucură-te de opţiunea de răspuns la comentarii, iar dacă foloseşti wordpress preţuieşte-o :D

Comentarii

 1. interesant , dar nu ajută prea mult . Era bine dacă se publica fiecare replică în dreptul comentariului vizat . De fapt te scuteşte de câteva litere .

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna SoriN...ar fi fost excelent dar nu cred ca este posibil...
  Metoda aceasta nu este cine stie ce, timpul in care trebuie sa scrii acele litere echivaleaza cu deschiderea ferestrei Pop-up...:D
  Mersi

  RăspundețiȘtergere
 3. Poţi schimba totuşi cu un formular de la http://disqus.com/ şi este genul la care poţi da replică fiecărui comentariu în parte . Inconvenientele sunt : pentru a scrie un comentariu faci mai multe operatiuni iar cel mai mare incovenient este că vechile comentarii nu mai apar, dar dacă renunti la el reapar . Cel putin la mine asa s-a întâmplat.În rest funcţionează ca cel din wordpress . Încearcă-l .

  RăspundețiȘtergere
 4. Cel mai mare incovenient poate sa dispara, deoarece exista o metoda de importare a comentariilor din blogger in disqus.
  Dar eu sunt adeptul default-ului si prefer sistemul de comentarii Blogger.
  Poate pe viitor google o sa mai dezvolte putin si Blogger, ca este cam inapoiat. Deja a inceput cu o noua interfata,dar asta nu este ceea ce caut eu, Eu vreau mai multe functii cum ar fi categoriile, sistemul de comentarii, etc.
  Sa speram...

  RăspundețiȘtergere
 5. am sa încerc... multumesc pentru îndrumari.
  Sa ai o zi excelenta!

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna Carmen....cu placere, ma bucur ca totusi este util.
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 7. de ce ai scos like-ul de la facebook? ;))

  RăspundețiȘtergere
 8. Salut boghean05.
  S-a rezolvat...Mersi pentru feedback :D

  RăspundețiȘtergere
 9. Toata lumea cu intrebari interesante si complexe...eu,cu una atat de simpla:))

  RăspundețiȘtergere
 10. ... am reusit, multumesc mult! dar... nu este chiar ceea ce asteptam eu, adica raspuns direct pe locul comentariului. Practic, aceasta functiune scuteste doar scrierea numelui spre care se da raspunsul...
  Sa ai un weekend minunat!

  RăspundețiȘtergere
 11. @CARMEN
  Buna! Ma bucur ca ati reusit...
  Un sfarsit de saptamana excelent!
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?