Cum elimin sau ascund Blogger navbar fără editare HTML

Am citit pe net, mai multe metode de a elimina sau ascunde bara de navigare blogger (Blogger navbar), însă toate acele metode implicau editare HTML. Pentru mulţi dintre noi nu este o problemă, dar pentru un utilizator începător această editare HTML îi poate crea probleme.

După cum se poate observa şi în titlu articolului, avem posibilitatea să eliminăm sau să ascundem navbar-ul. Să începem cu eliminarea:
 • Mergem la Pagina de design al şabloanelor --> Avansat --> Adăugaţi CSS.
 • Şi adăugăm în acea casetă următorul cod CSS:
#navbar-iframe{visibility: hidden;}

 • Vom observa în previzualizare cum navbar-ul a dispărut. 
 • Nu uităm să apăsăm butonul Aplicaţi şablonul în blog.

Înainte de a continua cu ascunderea, trebuie să stabilim ce presupune această ascundere. Bara de navigare va fi vizibilă doar la trecerea cu mouse-ul peste spaţiul unde se află în mod normal. Această metodă este foarte avantajoasă, pentru că împacă şi capra şi varza. Ca să nu mai lungesc vorba, în loc de codul CSS de mai sus, vom adăuga următorul cod CSS:

#navbar-iframe{opacity:0.0;filter:alpha(Opacity=0)}
#navbar-iframe:hover{opacity:1.0;filter:alpha(Opacity=100, FinishedOpacity=100)}

Vom observa şi de data aceasta cum navbar-ul a dispărut, însă nu vom putea previzualiza cum bara apare la trecerea cu mouse-ul deoarece mouse-ul nu are efect în previzualizare. Nu ne rămâne decât să aplicăm şablonul în blog, iar apoi vom observa cum bara doarme şi scoate capul numai la cursorul mouse-ului. :D

Dacă v-a fost util acest articol, sau pur şi simplu v-a plăcut, îmi puteţi mulţumi apăsând unul (sau mai multe) dintre butoanele de socializare. Astfel nu numai că îmi mulţumiţi, dar împărtăşiţi şi altor persoane acest articol. Sau chiar puteţi să vă abonaţi la feed....

Numai bine!

Comentarii

 1. Multumesc, este cea mai simpla metoda pe care am gasit-o.Si caut de ceva vreme !

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna lumis! Ma bucur ca v-a fost de folos...
  Cu placere si Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. si cand vrem sa revenim cum era inainte cum facem ? ca eu ti-am urmat sfatul dar acum as vrea sa dau la loc sa vie vizibila mereu bara dar nu mai stiu cum ...ms

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut! Pur si simplu mergi la Pagina de design al şabloanelor --> Avansat --> Adăugaţi CSS. si stergi codul pe care l-ai adaugat.

   Ștergere
 4. Buna, am incercat sa utilizez metoda dar nu mai functioneaza. Oare s-a schimbat ceva in sablonul Blogger ? Mai sunt si altii care au patit la fel ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut!
   Acum s-a modificat interfata Blogger. Mergeti la Tabloul de bord-->Sablon-->Personalizati-->Avansat-->Adăugaţi CSS apoi urmati tutorialul.
   Daca tot nu merge atunci mergeti la Tabloul de bord-->Sablon-->Editati HTML-->Accesati, cautati codul body { (cu CTRL+F) si inaintea lui lipiti codul din articol

   Ștergere
 5. Dece sa o scot. Nu mă deranjează!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?