Ce-ai spus?!

Bătăile înăbuşite şi başii pot crea dependenţă, dar dacă ţi s-a întâmplat vreodată să îţi ţiuie urechile sau să auzi înfundat după un concert, trebuie să ştii că rişti să îţi pierzi auzul…

Dispozitivele portabile de ascultat muzică, discotecile, concertele şi locurile de muncă zgomotoase, toate acestea îţi pot afecta auzul. Riscul pierderii definitive a auzului creşte o dată cu volumul sunetului şi durata expunerii. Altfel spus, cu cât volumul este mai mare, cu atât mai puţin timp ar trebui să asculţi.

De asemenea, zgomotele puternice tind să ne facă mai puţin conştienţi de ceea ce se petrece în jurul nostru, mascând semnalele din trafic sau pe cele de avertizare. Acest lucru este periculos mai ales la locul de muncă, unde una din cinci persoane trebuie să ridice tonul pentru a se face auzită timp de jumătate din durata programului de lucru.

Ascultă!
»» Stai departe de difuzoare în cluburi şi la concerte. Dacă mergi frecvent în astfel de locuri, investeşte într-o pereche de căşti.
»» Discotecile „silenţioase” îţi permit să deţii controlul. Acestea oferă căşti pe care le foloseşti când dansezi, astfel că poţi să reglezi volumul sunetului cum îţi convine, în timp ce ceilalţi pot vorbi fără să fie nevoiţi să strige pentru a acoperi muzica.
»» Dacă dispozitivul tău personal de ascultat muzică acoperă cu totul zgomotul de fundal, volumul este probabil prea tare.
»» Nu doar muzica tare poate cauza probleme ale auzului. Legea prevede că lucrătorii trebuie să poarte un dispozitiv de protecţie a auzului dacă nivelul zgomotului ajunge la 85 de decibeli (dB).
Sursa: Europa Diary

Comentarii

 1. da, cateva sfaturi bune...adevarul ca nu imi place sa ascult muzica la maxim :)...O seara placuta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Tamy!
  E bine ca imbini "neplacutul" cu utilul :D
  Mersi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu sunt nebun dupa muziza la maxim :> dar o sa ascult si de sfaturile astea :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?