Cât trafic poate aduce Google Doodles

Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare şi uneori spontane aduse siglei Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum şi pentru a comemora viaţa unor artişti, deschizători de drumuri şi oameni de ştiinţă celebri. Conceptul de doodle este un mod original de a aduce zâmbete pe feţele utilizatorilor din întreaga lume.

Mai multe despre Google Doodles puteţi afla aici. Logo-ul, linkează către rezultate de căutare Google relevante astfel încât oamenii să poată afla mai multe despre evenimentul respectiv. Dar ţi-ai imaginat vreodată cât de mult trafic poate să-ţi aducă Google Doodles dacă site-ul tău ar fi pe prima poziţie? Să analizăm puţin.

Unele doodle-uri sunt la nivel global în timp ce altele apar numai în anumite ţări generând un număr mai mic de vizitatori.

Wikipedia este, deseori, primul site în pagina de rezultate. Şi din moment ce statisticile traficului pentru toate articolele Wikipedia sunt publice, putem obţine o idee destul de bună a traficului produs de doodle-uri verificând statisticile din ziua în care logo-ul a fost activ.

Traficul ce poate fi generat de Google Doodles variază între 800k şi 1,5 m, depinde de importanţa evenimentului. Iată câteva diagrame Wikipedia care ilustrează "efectul Doodle":




Este posibil ca Google să nu fie responsabil 100% de saltul traficului, dar totuşi... obţinem o idee.

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Salut Paul şi bine ai venit pe blogul meu! Ai putea scrie articole despre zile de sărbătoare, aniversări, viaţa unor artişti, oameni celebri. Multumesc şi te mai aştept.

      Ștergere
  2. ooo da . . . dar depinde de nisa blogului , nu poti pe orice blog sa scrii despre viata unor artitsti , oameni celebri ..

    Oricum e bun articolul:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Asa este, insa articolul este doar pentru a obtine o idee, nu pentru a practica chiar.
      Multumesc1

      Ștergere
  3. multumesc pentru comentariu de pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant ce spui....desi poate fii destul de greu sa se ajunga la un articol de al tau prin simplul fapt ca e destul de greu ca un articol sa ajunga in prima pagina din Google

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?