Cum să utilizezi codurile QR

Codul QR (Quick Response) este un cod matrice creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. Codul a fost creat pentru decodarea rapidă a informaţiilor încorporate, de unde numele “răspuns rapid”. QR-code-ul înmagazineaza mult mai multe informaţii decât clasicele coduri de bare: text, numere de telefon, SMS, e-mail, date de contact, linkuri web, locaţii geografice etc. Un cod QR te trimite instantaneu prin intermediul camerei telefonului mobil la adrese URL sau alte informaţii, fără a fi necesară tastarea informaţiei în browser. Pentru a scana un QR code, ai nevoie doar de un telefon mobil compatibil (de tip smartphone cu acces la internet) si de un soft de citire gratuit.
Spre deosebire de codurile de bare mai populare, un cod QR stochează date în ambele direcţii, orizontal şi vertical şi, prin urmare au o capacitate mai mare de stocare pe unitatea de suprafaţă. Aceste coduri sunt folosite în marketing, imprimate pe tricouri, stickere, etichete, cărţi de vizită etc.


Dacă te gândeşti să-ţi faci propriile coduri QR poţi folosi un tool ca acesta sau acesta. Pentru a atrage publicul mai uşor poţi folosi coduri QR creative sau poţi să-ţi creezi unul personalizat cu generatorul Unitag.
Cu acest generator faci coduri cu un gradient colorat, imaginea de fundal poate fi modificată şi, cel mai fain, poţi încorpora propriul tău logo în interiorul codului pentru a-l brandui puţin. Totuşi, există şi un dezavantaj, dacă este prea personalizat este posibil să nu mai poată fi citit.
Ai scana cu mobilul un QR code dacă îl vezi pe un tricou, afiş etc.?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a