Aţi văzut că mi-am schimbat logo-ul?

Am renunţat la picătura de viaţa care nici măcar nu era un logo ci o imagine furată de pe net şi m-am gândit să-mi fac rost de un logo serios care să-mi ofere o identitate unică în online. Un logo simplu care nu este complicat şi greu de înţeles aplicând formula „KISS” (Keep It Short (and) Simple), ceea ce înseamnă — ce este simplu se memorează uşor. Având în vedere că titlul blogului este numele meu care poate fi greu de reţinut, doresc ca acest logo să fie mai uşor de memorat şi să-mi reprezinte blogul cu succes.

Noul logo reprezintă iniţialele numelui meu şi are formă de ochi care simbolizează cunoaşterea, astfel fiind într-o relaţie directă cu titlul blogului şi tema, "Nu înceta să-ţi pui întrebări" "Continuă să-ţi pui întrebări!"

Logo-ul a fost creat de către mine din punct de vedere teoretic, iar practic, pentru că eu îmi cam prind urechile in Photoshop, a fost realizat de către colegul meu Prodan Daniel căruia îi mulţumesc că a avut răbdare să respecte toate cerinţele şi indicaţiile mele.


Dar asta nu e tot, la acea imagine pe care o vedeţi acum în header a mai lucrat încă un designer profesionist. Partea din dreapta siglei (titlul blogului alături de slogan) a fost concepută de către Sandu Ionuţ. Îi mulţumesc şi lui pentru timpul şi munca depusă pentru a "scrie" aşa de frumos numele meu şi sloganul separate de acea "dungă" discretă care îmi plac atât de mult şi sunt sigur că şi vouă. Atunci când vă place ceva este clar că vreţi şi voi, nu? Nu aveţi de făcut decât să accesaţi magazinul său, SNDgraphics.ro şi de acolo vă descurcaţi singurei.


Sper să nu mai schimb acest logo prea devreme, să demonstreze că este unul eficient suportând testul timpului. Voi ce credeţi?

Comentarii

 1. Răspunsuri
  1. Mergi la Aspect -> Editati obiectul gadget antet apoi pui o imagine (de pe computer sau de la o adresa URL) si bifezi "În locul titlului şi al descrierii"

   Ștergere
  2. multumesc pentru raspuns . M-am uitat si eu dupa si am aflat :) acum nu mai trebuie decat sa imi fac un logo cu vreun program de editare photo.

   Ștergere
  3. Cu placere! Dupa ce vei face logo-ul sa ma anunti si pe mine ca sa vad cum arata.

   Ștergere
  4. Nu e chiar un logo e mai mult un scris altfel:)arata asa http://pasionati-it.blogspot.com/
   Mai am o intrebare daca fac o scurtatura in browser la blogul tau in scurtatura apare logo-ul tau la mn apare aia de la blogger pot sa o schimb sau se poate doar daca ai cu ".ro" sau ".com" nu cum am eu "pasionati-it.blogspot.com"

   Ștergere
  5. Chestia aia se numeste favicon. Se poate schimba astfel: Mergi la Aspect si in dreapta sus este obiectul gadget "Favicon" apoi editezi. Poti afla mai multe detalii de aici

   Ștergere
  6. Multumesc mult pentru raspuns

   Ștergere
  7. Imi cer scuze daca te deranjez dar mai am o intrebare .
   am vazut la tine pe blog ca la fiecare articol mai mare apare "citeste in continuare" nu e tot articolul cum se face asta?

   Ștergere
  8. Cand scrii articolul dai click unde vrei sa intrerupi textul si apoi apesi acest buton
   Dupa publicare link-ul care va duce catre pagina unde se afla tot postul va avea titlul de Aflaţi mai multe »
   Daca vrei sa modifici acest titlu mergi la Aspect si aici la elementul Postari de blog dai clic pe Editati si in fereastra care se deschide modifici textul in casuta din dreptul optiunii Textul linkului paginii de postare.
   Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere

   Ștergere
  9. Inca o data multumesc mult si apreciez ca vrei sa ma ajuti.
   Acum alte interbari: cum faci sa ai meniu sus (home,despre contact etc)? De unde iei scriptul pentru Google + ?Si cum ai meniul "Categorii" de aici din dreapata deasupra arhivei?

   Ștergere
  10. Meniul de sus este alcatuit din pagini sau link-uri. Poti crea pagini sau adauga un link in meniu, din fila "Pagini". Acest meniu poate fi configurat din "Aspect" (editezi obiectul gadget "Pagini")
   Scriptul cu Google+
   Meniul "Categorii" este defapt obiectul gadget "Etichete" (Aspect -> Adăugaţi un obiect gadget -> Etichete) Poti citi aici

   Ștergere
  11. Poate gresesc eu undeva dar nu reusesc .
   La pagini cand dau sa editez apare asta http://i.imgur.com/3MaA7.png cum adaug si altceva gen home ,tutoriale etc.
   Si la etichete am dat am lasat cum este default si nivi macar nu apare pe blog trebuie sa mai astept ceva timp?

   Ștergere
  12. Vezi ca ai fila "Pagini" (imediat dupa fila "Postari"). Acolo din dreapta sus poti crea o noua pagina, de exemplu "Despre" sau poti pune un link catre o eticheta (de ex: http://www.dolhescu.com/search/label/Software)
   Etichetele nu apar pentru ca nu ai pus etichete la articole. Trebuie sa le aplici etichete. Cum? Mergi in fila "Postari", selectezi articolele carora doresti sa le aplici o anumita eticheta, apoi din partea dreapta sus, cauti optiunea "eticheta noua" si scrii numele etichetei (de exemplu "Wallpaper"). Iar in viitor cand scrii un articol ii aplici si etichete.

   Ștergere
  13. Reusi asta dar mai am o intrebare cum postez articole in noua pagina si daca pot sa mut din cele postate deja in ea

   Ștergere
  14. In pagina statica nu se pot pune mai multe postari. Multi o confunda cu o a doua pagina de pornire a blogului (home page) sau cu etichetele (categoriile) blogului. O pagina statica este acelasi lucru cu o postare normala. Singura diferenta intre ele este ca pagina statica nu apare in pagina de inceput a blogului ci in meniul de sus.
   Paginile statice sunt pentru a face niste postari cum ar fi "Contact" sau "Despre blog", postari care nu ai vrea sa apara in pagina de start a blogului.

   A avea mai multe postari intr-o pagina statica se rezuma de fapt la avea un link in meniul de sus care sa trimita catre o categorie (eticheta) a blogului. (de exemplu http://www.dolhescu.com/search/label/Educatie),pe care tu ai creat-o si ai aplicat-o postarilor relevante. Acest lucru il poti face astfel

   Ștergere
  15. Merci mult am inteles si asa am facut si eu am adaugat o portiune dintr-o postare si la citeste ie continuare am adaugatu un link

   Ștergere
  16. M-am uitat pe blogul tau si ai inteles gresit. Voi explica pas cu pas si cu screenshot-uri cum sa faci corect:
   1. Mergi la Postari si bifezi (selectezi) articolele care doresti sa faca parte din categoria "Tutoriale".
   2. Sus in partea dreapta ai meniul "Etichetati postarile selectate", dai click pe optiunea "Eticheta noua..." (imagine) si, in fereastra care apare, scrii "Tutoriale" si dai OK (imagine)
   3. Mergi in fila "Pagini" si din meniul "Pagina noua" alegi optiunea "Adresa web". (imagine) In noua fereastra scrii la titlul paginii "Tutoriale" si la "Adresa web (URL)" lipesti link-ul http://pasionati-it.blogspot.com/search/label/Tutoriale. (imagine)

   Aceasta este metoda cea mai buna, cand doresti sa pui categoriile in meniul de sus

   Ștergere
  17. A multumesc singur nu cred ca imi dadeam seama este cea mai buna si probabil cea mai buna metoda ,dar mai e ceva "cate articole pun in tutoriale atatea apar" (daca am 20 se face o lista prea mare)se poate face ceva?Eu normal am 4 postari pe pagina dar vad ca nu are efect aia.
   Oricum e bine si asa

   Ștergere
  18. Pe pagina categoriei apar cel mult 20 de articole. De exemplu, eu am peste 30 de articole in categoria "Educatie" si apar 20.
   Nu cred ca se poate face ceva, dar este ok asa.

   Ștergere
 2. Felicitari si succes in ceea ce faci!Iti raspund cu o poezie a lui Lucian Blaga:
  Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

  "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
  şi nu ucid
  cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
  în calea mea
  în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
  Lumina altora
  sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
  în adâncimi de întuneric,
  dar eu,
  eu cu lumina mea sporesc a lumii taină -
  şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
  nu micşorează, ci tremurătoare
  măreşte şi mai tare taina nopţii,
  aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
  cu largi fiori de sfânt mister
  şi tot ce-i neînţeles
  se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
  sub ochii mei-
  căci eu iubesc
  şi flori şi ochi şi buze şi morminte."(Lucian Blaga)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut! Bine ai venit pe blogul meu. Aceasta poezie este preferata mea. Prin faptul ca nu incetam sa ne punem intrebari aprofundam misterul si nu strivim corola de minuni a lumii. Multumesc si te mai astept!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Gânduri incoerente

O plimbare scurtă înainte de culcare