Cum elimin "Un produs Blogger"

M-am hotărât să scriu acest articol pentru că astăzi a ajuns pe blogul meu un vizitator de pe Google căutând acest lucru şi din păcate nu a găsit ceea ce-l interesa. Cuvintele cheie folosite erau cum ascund "un produs blogger". Dar eu o să scriu despre cum eliminăm pentru că, practic, o să vă arăt cum ştergem acel obiect gadget numit Attribution (obiectul widget de atribuire).

Trebuie să menţionez faptul că această eliminare a gadget-ului de atribuire nu este obligatoriu răufăcătoare. Poate noi dorim să sriem mai multe cuvinte sau să punem un link, ceea ce în caseta "Drept de autor" nu era posibil. Sau poate dorim să scriem "Powered by Blogger" sau "Proudly powered by Blogger" în loc de "Un produs Blogger".

Probabil mulţi dintre voi aţi încercat să eliminaţi acest widget prin metoda standard şi aţi observat că acesta nu are butonul "Eliminare". Acest lucru este din cauză că widget-ul Attribution este blocat (locked='true').

Eliminarea obiectului widget de atribuire se poate face numai din vechea interfaţă Blogger. Deci mai întâi revenim la interfaţa veche: Mergem în "Tabloul de bord" iar de la "Opţiuni" click pe ...aţi ghicit, "Vechea interfaţă Blogger".

Acum lăsăm la o parte melancolia şi mergem la "Design" şi selectăm fila "Editaţi HTML". Facem un search (Ctrl+F) după "att" (de la Attribution) şi ştergem codul subliniat în imaginea următoare:


Salvăm şi primim un Avertisment precum că noul şablon nu conţine obiectul widget Attribution1. Chiar asta voiam să facem. Click pe "Ştergeţi obiectele widget"


Acum ar mai trebui să ne întoarcem din nou la interfaţa Blogger actualizată.

Comentarii

  1. Cred ca sti ca nu e recomandat sa stergi "Un produs blogger". Este ca si cum ai sterge numele producatorului de pe un obiect si l-ai vinde sub alt nume.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu vreau sa-l sterg, dar doresc sa modific textul. cum sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca doresti sa modifici mai mult decat iti permite editarea obiectului gadget "Atribuire", atunci trebuie mai intai sa-l stergi apoi adaugi un gadget html/java script in susbsol si scrii acolo textul dorit. (de Exemplu Copyright © 2011–2012 <a href="http://www.dolhescu.com/">Petru Dolhescu</a>. Powered by <a target="_blank" href="http://www.blogger.com/">Blogger</a>.)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a