Adaugă un badge cu profilul Google+ pe blog

Cu vreo câteva luni de zile în urmă am scris despre Google Plus Widget, un plugin ce ne ajută să ne afişăm profilul Google+ pe blog. Zilele astea am constatat că widget-ul refuza să apară, chiar şi după nenumărate reîncărcări de pagină. Am accesat widgetsplus.com şi pagina web nu funcţiona temporar. În concluzie nici scriptul widget-ului nu era disponibil fiind găzduit de către site-ul lor.

Pentru că acest widget îmi place foarte mult deoarece este personalizabil, am aşteptat ca pagina web widgetsplus.com să fie din nou disponibilă şi widget-ul să reapară din nou în sidebar astfel încât eu să le pot descărca scriptul, http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js. După ce l-am descărcat am pus mâna frumos şi l-am încărcat pe googlecode.com. Iar acum este disponibil oricând la adresa URL http://petru-dolhescu.googlecode.com/files/google_plus_widget.js. Daca voi aveţi un blog pe host propriu, aveţi posibilitatea să-l încărcaţi acolo, iar dacă nu atunci puteţi să vă creaţi un proiect de hosting pe Google Code şi să-l încărcaţi aşa cum am făcut eu. Mai multe despre Project Hosting pe Google Code voi vorbi într-un articol viitor.

Iar acum, pentru ca widget-ul să nu mai refuze să apară când vrea muşchiul lui, modificăm codul pe care l-am obţinut când am apăsat butonul Get code, înlocuind, după cum v-aţi dat seama, url-ul scriptului hostat la ei cu url-ul scriptului hostat la noi, sau la Google Code. Iată un exemplu:

http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js este înlocuit cu http://petru-dolhescu.googlecode.com/files/google_plus_widget.js

Acum nepreţuitul nostru widget cu profilul Google+ nu va mai depinde de downtime-ul widgetsplus.com-ului.

În perioada aceea scurtă în care Google Plus Widget nu era disponibil, eu n-am stat fără să am afişat profilul Google+ pe blog, ci am găsit o altă soluţie, Google+ Badge. Adăugarea acestuia pe blog se face foarte simplu. Doar trebuie să plasaţi următoarea etichetă acolo unde doriţi să se afişeze badge-ul, apoi, evident, înlocuiţi cu ID-ul profilului vostru Google+ care se află în adresa URL a profilului.

<g:plus href="https://plus.google.com/105221570206885203577" size="smallbadge"></g:plus>

În cazul în care badge-ul nu se afişează, probabil nu aveţi un buton +1 instalat pe site şi nici nu aţi avut vreodată. Verificaţi dacă în codul sursă al blogului există următorul script, dacă nu atunci acesta este motivul pentru care badge-ul nu apare şi va trebui să-l adăugaţi undeva după tagul </head>:

<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

Spre deosebire de Google Plus Widget, Google+ Badge este mai puţin personalizabil. Tot ce se poate configura sunt dimensiunea (width şi height) şi tema de culoare (light sau dark). Însă apreciez faptul că, atunci când eşti conectat, adăugarea în cercuri se poate face direct de pe blog ca şi cum s-ar da un +1, fără a fi nevoie să intri pe profilul Google+ propriu-zis al persoanei respective. Eu l-am ales pe acesta din urmă, considerând că este original dezvoltat de Google, chiar dacă este mai puţin personalizabil. Voi ce plugin pentru afişarea profilului Google+ pe site aţi ales?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a