Încarcă screenshot-uri pe net direct din memoria clipboard

Un screenshot face cât o mie de cuvinte. De multe ori avem nevoie să capturăm rapid o imagine cu ecranul computer-ului nostru, să o încărcăm pe net apoi să distribuim link-ul unei persoane sau unui grup de persoane. Cum facem asta?

Dacă nu avem instalat vreun program de captură (de exemplu PicPick), mai întâi suntem obligaţi să apăsăm tasta Print-Screen pentru a copia imaginea în memoria clipboard, apoi trebuie să lipim informaţia stocată în interiorul unui editor grafic cum ar fi Paint şi să o salvăm, iar în cele din urmă trebuie să o încărcăm pe un sait de găzduire imagini precum TinyPic sau Flickr. Dar ne-ar lua prea mult timp, iar timpul înseamnă bani.

Există o metodă mai eficientă, care nu ne va lua aşa de mult timp şi anume încărcarea imaginii pe net direct din memoria clipboard. Apăsăm Print-Screen şi lipim (Ctrl + V) captura din clipboard, nu în Paint, ci direct pe internet, într-un sait numit snag.gy. Acesta va citi imaginea din conţinutul memoriei clipboard şi o va încărca pe propriile lui servere.

Snaggy este înzestrat şi cu un editor simplu ce ne permite să ajustăm puţin imaginea înainte de a o publica. Mai multe despre acest serviciu puteţi afla si singuri.

Am uitat să menţionez că dacă dorim să capturăm numai fereastra activă apăsăm Alt+Print Screen.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a