RCS & RDS îşi respectă clienţii

Sunt client  RCS & RDS încă din anul 2007 şi de atunci nu am avut nicio experienţă neplăcută. Eu sunt abonat la pachetul bază de televiziune digitală prin satelit iar întreruperea transmisiei posturilor TV ale Antena Group nu mă deranjează. În ultima vreme nivelul semnalului era foarte mic (vreo 20%) şi la orice adiere de vânt sau picătură de ploaie imaginea se bloca, începea să pocnească şi să scârţâie. Mă gândeam unde e semnalul de odinioară cu nivelul de 80% şi calitatea de 90%.  Nu am mai rezistat acestui "tratament" şi m-am apucat de "investigaţii neserioase". M-am deplasat la antenă şi am analizat. Am observat că în faţa antenei, în ultimii ani, au crescut doi vişini şi mi-a trecut prin minte că aceştia ar putea împiedica recepţia dinspre satelit.

Tăierea celor doi copaci era o posibilă soluţie. Dar parcă nu mă înduram să-i sacrific. (mă înduram dar mi-era lene) aşa că am considerat că-i mai bine să mut antena pe consola electrică pe casă (unde nici nu există risc de electrocutare). Am montat-o eu frumos pe consolă, am conectat cablul la LNB şi am coborât să mă uit la TV — surpriză semnal zero, nici nivel nici calitate. Am mai răsucit-o dar degeaba.

Am apelat la prietenul meu Google întrebându-l: "cum sa reglezi o antena satelit". Am aflat câte ceva despre subiect (cum ar fi că microundele nu pot trece prin frunze sau copaci) dar eu nu eram în stare să pun în practică şi nici nu aveam uneltele necesare (de exemplu satfinder, busolă). Am mutat antena la locul ei apoi am coborât drujba din pod şi am tăiat cei doi vişini. Nu a fost uşor pentru că nu mai doborâsem niciodată copaci (unul s-a prăbuşit pe gard). Am mai verificat odată semnalul dar nimic.

Antena trebuia reglată cu orice preţ. Am sunat la Asistenţa tehnică Digi TV Satelit (031.400.4000). Am avut puţină răbdare până ce am intrat în legătură directă cu un operator:

— Bună ziua! Mă numesc Nume Feminin (nu-mi mai amintesc ce nume avea operatorul dar ştiu că avea voce de femeie). Cu ce informaţii vă putem ajuta?
— Bună ziua! Numele meu este Petru Dolhescu şi am o problemă cu antena satelit, mai exact nu mai am semnal.
— Vă rog să-mi spuneţi numărul de serie al cartelei.
— Am două cartele pentru că am decodor dublu. Care dintre cele două numere de serie să-l spun?
— Unul dintre ele. Nu contează.
I-am spus seria primei cartele.
— Dumneavoastră suneţi titularul contractului? întrebă ea puţin nedumerită.
— Nu. Titularul este mama mea, Dolhescu Gabriela.
— OK. Antena se prezintă a fi deranjată de la loc. Care ar putea fi cauza problemei?
— În ultimul timp am constatat că semnalul este foarte mic, aproximativ 20, şi am încercat eu să rezolv problema dar l-am stricat de tot. Acum ar trebui ca un instalotor să regleze din nou antena.
— Vom trimite o echipă în următoarele 48 de ore. În intervalul orar 9 - 19. Dumneavoastră în ce interval de timp sunteţi acasă?
— După ora 15 pentru că sunt în clasa a XII-a şi am Bacalaureatul, competenţe...
— Vă rog să-mi spuneţi un număr de telefon pe care puteţi fi contactat.
I-am spus numărul meu de telefon.
— Am rugămintea să ţineţi telefonul aproape şi să răspundeţi la numere secrete.
— Deci voi fi sunat de către un instalator care va veni şi va regla antena în următoarele 48 de ore?
— Da. Intervenţia este gratuită. Cu ce alte informaţii vă mai putem ajuta domnule Dolhescu?
— Doar asta era problema mea. Multumesc foarte mult!
— La revedere. O zi bună!
— O zi bună şi dumneavoastră vă doresc! spun eu încheind convorbirea.

Peste vreo 40 de minute sună un număr secret, spre surpinderea mea era chiar instalatorul. I-am confirmat că eu sunt Petru Dolhescu cu problema la antenă şi i-am oferit mai multe detalii despre adresă şi modul cum să ajungă la mine. Peste vreo oră de la apelul instalatorului aud un motor de maşină. Ies la poartă şi văd o maşină de la RCS & RDS. Erau două persoane. În juma' de oră reglează antena cu un sat finder la gât apoi eu le mulţumesc frumos şi ei pleacă. Acum am semnalul de odinioară.

Comentarii

 1. Au fost multe experiente negative alaturi de RDS & RCS pana acum, printre care si eu am semnalat una dar s-a remediat cei drept foarte repede...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unele probleme tehnice nu sunt din cauza lor. De exemplu ce vina aveau ei ca au crescut copaci in fata antenei si ca eu nu i-am taiat din prima? Prin remedierea rapida a problemelor arata ca isi respecta clientii.

   Ștergere
 2. Salutare,

  Tu ai avut o experienta placuta, 100% coincidenta ca ei erau la o alta interventie aproape de casa ta. La mine cand am sunat au venit nu in 48 de ore ci in 4 zile si sunt in mijlocul Bucurestiului :). A doua faza lucrez si eu intr-un domeniu cu contracte si imi place sa citesc de obicei ce semnez, chitante, contracte etc. Am facut solictarea pentru instalarea serviciului de internet si de televiziune la ei in aceasi zi. I-am rugat frumos pentru ca era apartamentul cumparat de putin timp sa-mi instaleze intai Tv, aveam televizorul, laptopul nu era la mine. Da au venit normal si au instalat intai internetul si televizorul dupa o saptamana de la instalarea internetului si asta cu telefoane si reclamatii. Deci am ajuns sa stau cu televizorul in casa fara semnal si cu cablul de internet fara laptop. LOL. Scuze ma repet 100% coincidenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate. Chiar i-am intrebat pe instalatori cum de au venit asa de repede si mi-au spus ca erau intr-o localitate din apropiere. Fiecare client cu norocul sau.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a