11 lucruri pe care le-am învățat într-o săptămână

Grăbit să ajung la timp la facultate, n-am pe unde să trec de copiii ce ocupau tot trotuarul în frunte cu învățătoarea lor. Mă întreb ce-i cu ei? N-ar trebui să stea fiecare cu mâinile la piept, în bancă, între patru pereți și să tocească lecția?... Aaa da. Este săptămâna „Școala Altfel”. Săptămâna aia când elevii își dau seama că nu-i ok să arunci hârtii pe jos sau să te iei la bătaie cu Marița. Lasând gluma la o parte, mie îmi place să cred că săptămâna asta a fost altfel nu doar pentru ei, ci și pentru mine



Am participat la BEST Training Week, eveniment organizat de studenții de la BEST Cluj-Napoca, ce ne ajută să ne formăm și alte abilități față de cele dezvoltate prin studiu universitar, abilități ce vor veni în sprijinul nostru când vom termina facultatea. În afară de cum să vorbești în public, cum să lucrezi în echipă, cum să-ți organizezi timpul mai bine sau cum să coordonezi un proiect, am mai învățat câteva lucruri pe care credeam că le puteam deprinde doar prin experiența vieții.
  1. „Azi mi-e dor al mâinelui ieri” este povestea în 6 cuvinte a Silviei Pătrașcu. Fiecare azi este o amintire pentru mâine. Fă această amintire plăcută, pe care să o povestești cu entuziasm la o bere, în viitor.

  2. Dacă vrei să păstrezi legătura cu o persoană nu e nevoie să-i ceri numărul de telefon sau adresa de email. Pur și simplu o întrebi cum o cheamă. Ioana, cum te cheamă?

  3. Degeaba ai cunoștințe dacă nu știi să arăți asta, dacă nu știi să le scoți din tine, dacă nu știi să le valorifici. Învață să dai ce ai mai bun din tine.

  4. Fii autentic! Fii sincer cu propria persoană și natural cu cei din jur. Dacă prietenilor tăi le place așa cum ești de ce nu le-ar plăcea și celor care tocmai te-au cunoscut?

  5. Zâmbește! Chiar dacă te simți mai puțin bine într-o zi, zâmbește forțat, subconștientul tău va crede că ești fericit, creierul va elibera o substanță și vei observa că starea ta se va schimba în mai bine. În plus, îi vei face și pe cei din jur să zâmbească.

  6. Socializează! Vorbește cu oamenii, chiar dacă nu i-ai mai văzut în viața ta. ”Moare câte puțin cine nu vorbește cu oamenii pe care nu-i cunoaște.” (Pablo Neruda).

  7. Experimentează! Nu spune că nu-ți place ciorba de burtă până nu guști din ea. Primul meu an de studenție este un experiment. Vreau să aflu dacă îmi place ingineria și dacă o să mă descurc. Că ceva iese bine sau rău n-ai de unde ști până nu încerci.

  8. Creează-ți relații bazate pe încredere. Ca să crești încrederea în oameni trebuie să crești credibilitatea, responsabilitatea și intimitatea și să ai o orientare egoistă cât mai scăzută. Nu promite dacă nu te poți ține de de cuvânt.

  9. O perioadă în care totul îți merge prost în prezent, în viitor poate fi cea mai bună perioadă din viața ta. Pentru că în perioada aceea ți-ai dat seama ce lucruri nu-ți plac, ți-ai dat seama de ce fel de oameni să te ferești, ți-ai descoperit adevărata pasiune.

  10. Răspunde la întrebări! Dacă nu te-ai lămurit întreabă. Dacă vrei să aduci o completare adu-o. Vei vedea că pe măsură ce interacționezi vei căpăta mai multă încredere în tine.

  11. Dacă ești pasionat de ceva atunci fă acel ceva. Urmează-ți pasiunea! Nu poți să excelezi într-un domeniu dacă nu pui suflet în ceea ce faci. Chiar dacă mama îți spune că în viața trebuie să mai faci și lucruri care nu-ți plac. Gândește-te că în moemntul ăla tu ocupi locul unui om care ar fi pasionat de domeniul respectiv și ar fi foarte bun în ceea ce tu faci de mântuială.

Comentarii

  1. util :) si scoala altfel mi se pare o strategie prin care firmele de transport persoane isi umfla intr-o saptamana buzunarele cat intr-o luna :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a