Cartela mea SIM s-a „demagnetizat”

Nu știu voi cum sunteți dar mie îmi place să țin la lucrurile mele. Le păstrez cât pot eu de tare și vreau să aibă o durată de viață cât mai mare. În clasa a cincea, părinții mi-au dat telefon cu cartelă. Mare bucurie pe capul meu. Telefonul săracu', un Nokia 3410, nu mai știu pe unde mai trăiește. Am impresia că l-am făcut cadou bunicului când mi-am luat altul nou. Dar cartela, cam zgâriată de parcă a stat în cușca lui Dino și nu în telefon, o mai am și în ziua de azi.

Au mai rămas vreo câteva zile din vacanța de Paște. O vacanță cu ieșiri la bere cu foștii colegi, revederi cu profii din liceu, sărutări de mână pe la neamuri, Românii au talent. Mesaje peste sms-uri: „vii la o bere?”, „unde ești?”, „hai la un handbal”. Dau să răspund oamenilor la mesaj. „Expediere nereușită”. Reexpediez sms-ul. Din nou, cele două cuvinte. Liniile de semnal s-au făcut nevăzute. Închid și deschid telefonul. „Înregistrarea cartelei SIM nereușită”. S-o fi dus pe penis cartela mea fidelă?

Bag alta în actualul meu Nokia modest și... nicio problemă. Modestul meu e ok. Bag fidela în alt telefon și liniile de semnal nu se scoală. Acum sunt sigur. Cartela mea din clasa a cincea s-a alterat. Am mai auzit oameni care s-au trântit de problema asta. Știu că soluția este la Orange Shop. O trimit pe sor-mea cu sim-ul acolo. Duduia aia de la Orange Shop Botoșani îi cere 40 de lei ca să-i dea altă cartelă cu același număr și cu 7 euro încărcați. Elena începe să explice că am opțiune cu minute activă. De ce să-i bage alți euro? Explicațiile sunt zadarnice.

Sun la 444 și după vreo 20 de minute îmi răspunde un glas la întrebarea mea:
„Cartela ta SIM PrePay se poate înlocui gratuit dacă ai o vechime mai mare de 1 an în rețeaua Orange, un consum mediu anual mai mare de 40 euro și nu ai mai beneficiat în ultimii 2 ani de o înlocuire gratuită a cartelei SIM.”
No bun. Spun sorei că-i ok și c-o să merg cu ea la un Orange din Cluj-Napoca. Pentru că și așa urmează să mă întorc la facultate, în orașul cu oameni faini.

Botoșani - Cluj-Napoca. Cea mai urâtă călătorie pe care am avut-o până acuma. Aglomerație. Loc n-am mai prins. Stau în picioare pe culoar cu fm-ul în urechi. Se mai pierde frecvența. Belelele de pe kiss se aud cel mai bine. De unde Magic sau Rock?

Ajuns în Observator, mă trezesc a doua zi pe la 8 și fac o plimbărică până în Piața Unirii, la un Orange Shop. Îi dau cartela alterată și buletinul unui domn de acolo. Îi spun numărul de telefon. Tastează câteva minute nu știu ce la un calculator. Mă întreabă dacă vreau să-mi fac un abonament. Oferta e bună dar un abonament nu se află pe lista mea de priorități în viitorul apropiat. Mai durează câteva minute și revine cu o cartelă nouă, ambalată. „Uite aici cartela ta. În 20 de minute se va activa” îmi zice același domn. Îl mai întreb dacă s-au transferat și contactele care le aveam memorate pe vechea cartelă. „Nu s-a transferat. Transferul costă 23 de lei, dacă dorești”. „Nu nu. Mulțumesc!. Pot face lucrul ăsta și manual. O zi bună vă doresc!” îi răspund eu cu zâmbetul pe buze.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?