Mâine am examen. Ce film îmi recomandați?

După ce că tot semestrul, studentu' nostru n-a învățat un bob, în sesiune tot își caută altceva de făcut în loc să deschidă o dată dracu' cursu' ăla și să citească sau să se apuce de-o problemă. Începe să măture prin cele mai întunecate colțuri ale camerei, freacă wc-ul și frigiderul, își face ordine pe birou, prin rafturi, pe desktop, își schimbă lenjeria, își reinstalează windows-u'. Îl apucă sportul și lectura. Aleargă, face exerciții calistenice, citește întregi volume.

Dintr-odată vrea să învețe o limbă străină și se apucă de lecții pe duolingo. Vrea să învețe photoshop și se apucă de tutoriale. Dintr-o dată devine credincios. Merge la biserică, se-nchină, aprinde lumânări, bagă bani în cutiuța aia a milei, își face rugăciuni seara și dimineața. Se îndrăgostește. Se uită la filme


Niciodată studentu' nostru nu este mai productiv, mai sportiv, mai credincios, mai sociabil, ca în sesiune. Procrastinarea este în floare. Niciodată blogul studentului, facebook-u', instagramu' n-au fost mai active ca în sesiune. Partea bună, că întotdeauna există o parte bună, e că măcar face ceva în toată această perioadă. Dar dacă nu învață un bob, la examen n-o să știe o boabă și-n toamnă o să aibă boabe. Poți nota teorema asta acolo și cu asta închei.
Teorema bob – boabă – boabe: Dacă nu înveți măcar un bob, la examen n-o să știi o boabă și-n toamnă o să ai boabe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a