Mesajul de mulțumire pentru JobShop al unui alumnus BEST Cluj-Napoca trimis prin email colegilor săi

De la începutul acestui an universitar fac parte din organizația studențească BEST Cluj-Napoca. Încă din anul I de facultate, mi-a plăcut să mai fac și altceva în afară de cursuri, seminarii, laboratoare. Mi-a plăcut de la început ideea de voluntariat și susțin în continuare această idee. Prin voluntariat nu numai că-ți dezvolți abilități complementare studiilor universitare, ci și cunoști o mulțime de oameni entuziaști, tineri cu viziuni îndrăznețe de la care ai tot timpul ceva de învățat.

JobShop 2014 este un eveniment național de carieră organizat de BEST în 3 mari centre universitare din țară: Iași, Brașov și Cluj-Napoca. În Cluj-Napoca, JobShop-ul este în floare. A început duminică, 30 martie, și se va încheia joi, 3 aprilie. Teodora Neagu a fost duminică la Casa de Cultură a Studenților, locul unde se desfășoară evenimentul, și a scris pe blogul ei aici despre atmosfera de acolo.


Luni și marți au fost zile de standuri unde 26 de companii au atras studenții spre standurile lor prin gama largă de oferte internshipuri, locuri de practică sau joburi din diverse domenii: Inginerie Electrică, IT, Construcții Civile, Construcții de Mașini, Industria Petrolieră și altele.

Alumnii BEST Cluj-Napoca sunt membri care și-au încheiat studiile și s-au angajat, dar nu ezită să țină legătura cu actualii membri, să meargă la evenimente, fiind direct legați de organizația în care s-au dezvoltat. Unul dintre alumni prezenți la eveniment ca să-și reprezinte compania în care lucrează, a încercat să pună în propoziții senzațiile care l-au cuprins când și-a văzut colegii, amintirile petrecute alături de alți oameni, în alte timpuri la același eveniment. Mesajul lui de mulțumire pentru JobShop adresat prin email întregii organizații studențești m-a impresionat foarte mult. Așa că i-am cerut acordul să-l public aici pe blog, ca să-l împărtășesc și cu voi:

Mulțumesc BEST pt JobShop!

Îți amintești copile când ai participat la jobshop? Când ai muncit pe brânci cu o noapte înainte la montat de stand-uri?
Îți amintești copile zilele de FR, ședintele fără număr și nopțile albe "pierdute" pe catalogul de JS pentru că "mâine trebuie trimis la printat"?
Îți amintești copile de secunda zero la JobShop? Când se taie panglica și aștepți cu înfrigurare puhoiul de oameni?
Îți amintești copile de cele 4 zile (2 de stand și 2 pregătiri) de jobshop? Știu, dragul meu, somnul îți e necunoscut și patul din cămin pare departe.
Îți amintești, biet copil, de cafelele fără număr, de prânzul pe fugă și de alergatul de la cursuri la CCS?
Îți amintești tinere prieten de extazul, bucuria și mândria de a fi parte din ceva măreț?
Îți amintești copile de fuga de la un stand la altul pentru a putea acomoda cât mai bine cu putință firmele participante
Îți amintești dragul meu de "recrutatul de oameni" în fața la CCS?

Te văd copile, în tricourile voastre de JobShop, cu badge-ul ce îl purtați mândru în piept, cu ochi plini de bucurii și extaz.
Te văd copile alergând de colo colo, punând mâna unde e nevoie. 
Te văd copile vorbind cu cei care participă, te văd oferindu-le direcții sau indicații. Totodata îți văd cearcănele de sub ochi, mișcările care nu mai sunt la fel de sigure, te văd pe tine copile-voluntar.
Te văd din cealaltă parte a baricadei, astăzi, când am intrat în sală nu am fost membru BEST, astăzi când am văzut standurile și lumea de la CCS, etajul doi, nu am fost voluntar la un eveniment, astăzi m-am simțit mândru să fiu Alumnus BEST Cluj. Astăzi, am venit aici ca participant. Sunt cu firma și totuși nu pot să te nu observ, pe tine, alergând și muncind și bucurându-te de ceea ce faci.

Astăzi, copile, îți mulțumesc. prin tine am reușit să mă vad pe mine de acum câteva generații. Poate sunt alte tricouri, alți reprezentanți și alte firme dar tu, copile, ești același.
Ești același copil care am fost și eu acum generații. Îți mulțumesc pentru că exiști, Îți mulțumesc pentru ca m-am văzut în tine, iți mulțumesc că ești tânăr și continui munca atâtor generații. Astăzi m-am simțit tânăr și pentru asta îți rămân dator.

Any Alumnus BEST Cluj


BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională nonprofit, în continuă creștere, prezentă în peste 30 de țări din Europa și în peste 90 de universități din domeniul tehnic. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale. În România, organizația studențească este prezentă în Timișoara, București, Iași, Brașov și Cluj-Napoca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a