Weekend-ul ăsta poposim în Darabani la Zilele Nordului

La începutul lunii, când m-am întors în Cluj după o săptămână și ceva de huzur acasă, am găsit aici acea acalmie estivală datorată faptului că studenții au mai plecat pe la casele, satele sau orașele lor. Unii se bucură de asta – În sfârșit scăpăm de peisajul citadin aglomerat. Alții încep să se plictisească și caută în fiecare weekend să plece undeva în afara orașului. Cât mai departe de liniștea sufocantă. Iar pentru asta, weekend-ul ăsta nu trebuie să fugim până în capitală sau până la mare. Și nici pe afară.

Acțiunea ne așteaptă acolo unde ne așteptam mai puțin – în cel mai nordic oraș al României, Darabani. Unde timp de trei zile se desfășoară festivalul Zilele Nordului. Aflată la prima ediție, sărbătoarea din colțul celor trei frontiere: Romania, Moldova, Ucraina, promite multe. Oferă pasionaților de muzică, istorie și călătorii trei zile de poveste, pline de concerte, inaugurări de obiective turistice și culturale, expoziții de artă, serbări populare, tururi ghidate ale împrejurimilor, lansări de carte, proiecții de film, conferințe și workshop-uri pentru tineri.

Iar pentru că am zis „concerte” acum sunteți curioși ce artiști vor cânta, nu? Vița de Vie, The Kryptonite Sparks, The Brad Pits, Basska, Pinholes sunt doar câteva nume. Restul artiștilor îi găsiți în programul festivalului, pe site-ul oficial al evenimentului, zilelenordului.ro, care este bine pus la punct, complex, doldora de activități atractive. Tot pe site găsiți și detalii legate de transport, cazare, masă sau chiar camping.

Acestea fiind spuse, ne luăm corturile și voia bună în spinare și poposim weekend-ul ăsta în Darabani?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a