Terapie și recreere pentru creier la TEDxCluj 2014

Nici nu mai am idee a câta oară încerc să scriu articolul ăsta. Tot scriu două trei propoziții, le șterg, scriu alte două trei, iarăși le șterg. Nu că nu mi-aș găsi cuvintele, ci că-mi vin așa de multe încât nu știu pe care să le aleg, cum să le combin mai fain ca să-mi pot exprima mai bine entuziasmul. Deci, care mi-i baiu'? Am primit zilele acestea un email cu o invitație specială, o propunere să fiu unul dintre bloggerii oficiali ai evenimentului TEDx Cluj 2014. Este prima oară în viață când primesc o astfel de invitație și tare mă bucur pentru mine.

Ziua de 8 noiembrie, când va avea loc evenimentul la Cinema „Florin Piersic”, nu va fi pentru mine nicidecum o sâmbătă obișnuită, ea va însemna o zi de terapie și recreere pentru creier și suflet. În ultima vreme am traversat o perioadă mai puțin roz a vieții mele, iar această conferință este exact ceea ce îmi trebuie. O resuscitare care să-mi redea motivația și gândirea pozitivă de care am nevoie pentru a mă pune iarăși pe fapte.

De vină (între ghilimele) vor fi cei peste 20 de speakeri, care mai de care, veniți special pentru a împărtăși experiențe, a crea emoții pozitive celor peste 1000 de participanți și pentru a răspândi idei valoroase, îndeosebi, despre LEARN, UNLEARN, RELEARN – tema în jurul căreia se vor învârti discuțiile de la ediția de anul acesta.

Dacă bine îmi aduc aminte, în urmă cu ceva timp am auzit și eu ceva despre conceptul de „unlearn”. Ca să vezi unde? Într-un discurs marca TED ținut de un tânăr super deștept pe nume Jacob Barnett.

Abia aștept să văd ce alte lucruri noi voi afla sâmbătă. N-am mai participat vreodată la un TEDx, dar din câte văd, ziua se anunță a fi una măreață. Mulțumesc echipei TEDx Cluj pentru că m-au ales să fiu printre promoterii acestui fain eveniment. Mă simt mândru.

În final, vă las cu discursul despre care spuneam mai sus și sper ca sâmbătă de la ora 8 să ne vedem pe acolo.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?