Se turnează filmul de scurtmetraj „777”

Când am fost la festivalul ClujShorts, în una din pauze, am stat puțin de vorbă cu un băiat pus pe fapte, pe nume Aron Rudics, student în anul doi la Facultatea de Teatru și Televiziune de aici din Cluj. El este regizorul și scenaristul filmului de scurtmetraj „777”, un proiect artistic ce dorește să atragă atenția asupra dependenței față de jocurile de noroc.


Aron Rudics este pasionat de film și de teatru încă din liceu. A scris numeroase piese de teatru și scenarii pentru tot felul de scurtmetraje. A colaborat cu trupa de teatru ”Masca” din orașul său natal, Baia Mare, și chiar unele piese scrise de el au ajuns să fie jucate și pe scena Teatrului Municipal. Cu multe premii de scriere dramaturgică la portofoliu și cu mult entuziasm, Aron dorește să urmeze o carieră atât în film cât și în teatru. Următorul său pas mare este regia de film, „777” fiind scurtmetrajul cu care își va face intrarea în lumea cinematografiei românești.

Filmul este construit în jurul ideii de tip a day in the life, abordând teme precum dependența, izolarea, violența fizică, pierderea credinței și viața într-un mediu social defavorizat. Povestea îl are în centru pe Ghiță, un om dependent de păcănele, ce a pierdut aproape tot: de la locul de muncă până la familie și chiar locuință. Ghiță nu izbutește să găsească nicio scăpare din impas și se hotărăște să apeleze la ajutorul divin. Din distribuția peliculei fac parte atât actori consacrați ai Teatrului Național Cluj-Napoca, nume ca Radu Lărgeanu, Ionuț Caras sau Cătălin Herlo, cât și tineri talentați, studenți de la Facultatea de Teatru și Televiziune.

După încheierea cu succes a campaniei de crowdfunding de pe creștemidei.ro prin care s-au strâns timp de o lună bănuții necesari (3000 de lei), azi deja au început filmările. Așa că aveți grijă prin ce baruri veți bea în următoarele zile, cu puțin noroc s-ar putea să vă întâlniți pe-acolo cu echipa de producție.

„Suntem foarte dornici și nerăbdători să ne apucăm de treabă. Vom începe din data de 16 Aprilie, filmările având o durată de 6 zile; întregul film o să fie realizat în Cluj. Filimările o să reprezinte o adevărată provocare pentru toată echipa, dar suntem convinși că vom face față cu bine,” a declarat Aron, exclusiv pentru dolhescu.com*.


______________
* Am glumit la partea cu exclusiv. :))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a