Pot eu, ca blogger, să scriu zilnic pe blog?

Sâmbătă seară profeția s-a împlinit, ca să parafrazez un titlu al Alexandrei. Ne-am întâlnit noi oamenii cu scaun... pardon, cu blog la cap din Cluj și am stat oleacă de povești, sau o țâră, dacă vreți. Una din ideile principale pe care le-am discutat la #ClujBlogMeet a fost Asociația Bloggerilor Clujeni sau Asociația Onlinerilor Clujeni, asta rămne de văzut. De fapt, rămâne de văzut și dacă va exista acest ONG sau nu.

Dragoș, de la TVdece e de părere că blogărimea clujeană nu este destul de dezvoltată, nu avem oameni suficient de influenți pentru o așa asociație. „Ce putere ar avea o voce comună, dacă vocile care o compun nu sunt suficient de puternice?”, întreabă el retoric. Iar singura sau cea mai importantă cale spre succes este „Scrie zilnic!”. Cum? Te trezești dimineața, deschizi laptopul și începi să scrii. Pur și simplu. Dacă nu te descurci, îți rogi un prieten să te întrebe în fiecare zi pe messenger „Și? Ce scrii azi?” Și dacă nu ai prieteni, Dragoș e dispus să facă treaba asta gratuit pentru tine. :))

Acum, lăsând gluma la o parte, dacă mă întrebați pe mine, o asemenea structură oficializată a unei comunități clujene de bloggeri nu cred că ar încurca pe nimeni. Mai mult decât atât, ar motiva membrii să fie mai constanți, să vină cu articole bune și interesante pentru cititorii lor. Să luăm un exemplu! Organizația studențească în care am mai activat eu și în care am făcut diverse lucruri frumoase are ca misiune dezvoltarea studenților. Și, din proprie experiență, pot spune că în interiorul ei oamenii chiar se dezvoltă. De ce să nu fie dezvoltarea bloggerilor misiunea sau unul din obiectivele noii asociații?

Eu cred că tocmai pentru că nu avem bloggeri clujeni de talie națională avem nevoie de această asociație, ca prin ea să-i putem forma. Ceea ce se dorește a fi nu este o „Mensa” a blogurilor cu un anumit număr de vizitatori unici pe zi sau sute de like-uri la flatulențele lor de pe facebook/twitter, ci un cadru organizat în care oamenii pot învăța unul de la celălalt, se pot inspira live unii pe alții.

În final, mă opresc la întrebarea din titlu. Pot eu, ca blogger, să scriu în fiecare zi pe blog? Nu știu. Tare mă tem că mă voi plafona, că-mi voi plictisi cititorii. Sunt genul de om care scrie mai mult dintr-un oarecare impuls emoțional decât pentru că așa trebuie. Nu sunt bun prieten cu rutina și nu cred c-aș putea să-mi creez una de genu'. În schimb, aș putea promite că am să încerc să scriu mai des. Lucruri interesante am ce povesti. Lăsând toată modestia la o parte, aș putea afirma că sunt un om interesant, trăiesc întâmplări interesante, sau cel puțin sunt în stare să povestesc într-un mod atrăgător. Îmi lipsește însă cheful și pofta de a scrie constant. Îmi lipsește interacțiunea cu alți bloggeri.

Credit foto: Gabriel Aldea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a