Cred că, folosit cu cap, facebook-ul nu este dăunător timpului tău prețios

Cred că cel puțin de două ori de când ai Facebook te-ai gândit să-ți închizi contul sau chiar ți l-ai închis pentru o perioadă. De obicei, astfel de decizii apar în acele momente de nemulțumire de sine, de frustrare sau, pur și simplu, vrei să îți limpezești mintea pentru o vreme, să nu mai fii bombardat cu diverse „strigăte” scoase din gurile fertile ale pseudoprietenilor. Contul tău de facebook este un fel de eu al tău social și virtual. Renunți la acest eu, inițial propunându-ți să nu mai revii degrabă la el, cu speranța că acest act va fi declanșator al unui stil de viața mai productiv, satisfăcător.

Speri că odată ce nu mai ești pe Facebook, relațiile tale interpersonale vor fi de o calitate mai bună, vor fi mai intense. Speri că imediat te vei apuca de învățat, iar problema supraaglomerării din sesiune va fi rezolvată. Vei citi un număr mai mare de pagini pe zi. Vei face mici sau mari progrese în învățarea limbii străine pe care demult ți-ai propus să o înveți. Într-un cuvânt, speri că vei înflori din toate punctele de vedere.

Crezi că Facebook-ul este cel care nu te lasă să fii mai bun? Întrebare retorică. Un om nesociabil rămâne un om nesociabil fie că este sau nu pe facebook. Unii se exprimă mai bine în scris, pe chat, alții se exprimă mai bine în comunicarea face to face. Messanging-ul este o metodă comodă pentru cei care încă mai au de lucru cu timiditatea în timp ce aceia dinte noi care au dubii legate de locul potrivit al cratimei, cu siguranță că vor găsi mai comodă o discuție reală, verbală.

Dacă nu ai chef de învățat sau de citit, vei găsi alte moduri prin care să pierzi timpul. Te vei uita la foarte multe filme: un film dimineața, altul seara, un documentar la amiază. Vizionarea filmelor în sine nu este o pierdere de vreme. Depinde și de film, dar când faci doar asta s-ar putea să rămâi în urmă cu celelalte. Făr'-de-facebook, îți vei verifica mailul mai des, aproape la fel de des cum îți verificai notificările. Vei începe singur să intri pe unele site-uri/bloguri pe care ai fi intrat dintr-un share de acolo, de pe rețeaua de socializare.

În concluzie, toate aceste convingeri că facebook-ul este un monstru fioros ce-și înfige colții în artera prin care curge timpul și concentrarea fiecăruia, sunt un pic exagerate. Rețeaua de socializarea are rolul ei. Aici aflăm despre mare parte din evenimentele ce au loc în oraș, aici postăm o fotografie frumoasă pe care am făcut-o și pe care dorim să o împărtășim și cu ceilalți, aici schimbăm câteva vorbe cu bunii colegi din liceu. Aici aflăm, de pe grup, ceea ce se mai întâmplă pe la facultate, aflăm când nu se ține un seminar sau un curs. Tot de pe grup, putem pune mâna pe materialele auxiliare pe care ni le trimit profesorii sau pe care le postează cei din anii mai mari. Aici aflăm când cutare intră într-o relație. Și aș putea să continui.

Cred că, folosit cu cap, facebook-ul nu este dăunător timpului tău prețios. Așadar, să ne vedem liniștiți de treabă!

Sursă foto aici

P.S. Ideea să scriu acest articol a apărut în timp ce purtam o discuție pe facebook. A fost un fel de provocare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a