Dureri de genunchi când alerg. Cum fac să-mi treacă?

Au apărut și la mine durerile de genunchi când alerg. La început nu prea le-am dat importanță. Am zis că e vorba doar de-o chestiune de adaptare. Dar, ce se vezi? Ele au continuat să mă supere. Și nu așa, cu blândețe. Nu, frate! Tare! După o tură de vreo 15 Km prin pădure, am ajuns în campus și nu mai puteam să urc scările din fața cantinei. Eram atât de amuzant, foloseam balustrada. Dar e bună și câte o pățanie din asta. Te bucuri mai tare de viață după aia. A doua zi deja eram okay. Ca să mă mai destind, am mers pe jos până la mall.

Deja mă gândeam că într-o săptămână voi fi din nou în stare să alerg. Dar credeți că am rezistat? După o zi deja eram în parc. Mi-a plăcut prea mult ideea fetelor de a alerga o tură scurtă, simbolică, cu ocazia Micii Uniri. Ele și-au luat și steagul. Ne-am simțit bine. Pe urmă, când am văzut că nu-i așa bai, am mai ieșit într-o seară la o tură oleacă mai serioasă. După vreo 6 Km, unul din genunchi (același genunchi) a început iar să mă supere. Ei, și de-cuma mi-am zis că e musai să stau cuminte, măcar o săptămână.

Mi-am schițat o mică strategie de abordare după perioada de repaus. Am să încep cu distanțe mici, treptat. De evitat suprafețele tari. N-am să neglijez încălzirea și stretching-ul de înainte și de după antrenament. Plus, pentru a alterna, voi da atenție și altor sporturi. Un pic de înot sau bicicletă în zilele în care nu alerg. Am mai citit că și pantofii pot fi o problemă. Ai mei nu sunt foarte performanți, sunt la „primul preț tehnic”. De aceea, probabil că am să le iau o pereche de branțuri moi, cu gel, care să mai atenueze din șoc. Sper să mă recuperez cu bine și, la semimaraton, să scot timpul pe care mi l-am propus.

Dacă aveți și alte sugestii, vă rog să le împărtășiți și cu mine. Sănătate!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?