7 săptămâni până la Transilvania Half Marathon

Transilvania Half Marathon este prima competiție de alergare la care am participat vreodată. Era toamna anului 2016. În acea perioadă mă părăsise fata care mi-a fost prima prietenă, aveam un soi de suferință în suflet, iar vindecarea mi-am găsit-o în alergare. În prima seară în care am ieșit, fără nici un fel de pregătire anterioară, am alergat în jur de 22 de Km. N-am să pot uita vreodată sentimentul acela pe care l-am trăit alergând pentru prima oară o distanță considerabilă. Mă simțeam ca în poezia lui Eminescu, precum pasărea Phoenix. Reînviam luminos.

Au urmat apoi competițiile: 7 km la THM, apoi 10 km la Crosul de Noapte. În aprilie 2017, la Wizz-Air Cluj-Napoca Marathon, am alergat primul semimaraton din viața mea în 1:42:05. Despre experiența frumoasă de acolo, scriam la vremea aceea aici. Când am trecut linia de sosire, i-am spus lui Bogdan, rudă, prieten și camarad de alergare, "Pe următorul vreau să-l termin într-o oră jumate" Simțeam că pot și mai repede. Cred că sentimentul ăsta îl au și alți sportivi când reușesc să-și atingă un obiectiv – "Se poate și mai bine!" sau "Se poate și mai tare!".

După Wizz-Air am mai participat la Brașov Marathon, unde am escaladat Tâmpa, copleșit fiind de frumusețea din jur, mă întrebam dacă nu cumva am ajuns în rai. Ar fi fost o mare îngăduință. :))

Primăvara se încheiase repede. Presiunea examenelor, a proiectelor și, mai cu seamă, a proiectului de diplomă, începuse să-și ceară drepturile. A început o vară călduroasă – vara anului 2017. N-am mai alergat, decât foarte rar. Iar apoi, după susținerea licenței, am făcut cea mai mare isprava din viața mea de până acum. Am parcurs pe bicicletă distanța Cluj – Flămânzi (județul Botoșani) în 2 zile consecutive, cu pauză de o noapte de somn la Vatra Dornei. Nici n-am mai avut timp să scriu despre călătoria mea, decât pe alocuri, prin postări pe facebook. Am zburat apoi în Anglia, unde am lucrat 6 luni. Acolo n-am mai alergat, dar pedalam în medie 90 de Km pe săptămână.

Am revenit în România la jumătatea lunii mai. Pe 22 iulie am alergat la Moldovița 19 km de trail, clasându-mă pe locul 5 general și pe primul loc în categoria de vârstă.

La începutul verii am început antrenamentele specifice pentru al doilea semimaraton pe șosea. N-am uitat ce am spus după ce-am trecut linia de finish al primului. La competiția unde am alergat pentru prima oară în viața mea vreau să alerg 21 de km într-o oră și 30 de minute sau mai puțin. Au mai rămas doar 7 săptămâni până pe 7 octombrie. Ne vedem la linia de start!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a