Depășirea Innerer Schweinehund sau obiectivele mele pentru 2020

'Știu că nu am mai scris de foarte multă vreme pe acest blog. În 2019 nu am scris nici un cuvânt. Dar acest lucru nu m-a împiedicat să nu duc o viață activă și să progresez. Însă nu despre trecut vreau să fie vorba acum, ci despre viitorul care deja a început. Despre 2020. Un an care sună atât de bine, datorită cifrelor sale rotunjite. Iubim numerele rotunjite. Și unul dintre obiectivele mele pentru 2020 este tot legat de un număr rotunjit. Și, dacă realitatea îmi permite, de ce să nu leg acel număr din obiectivul meu chiar de 2020. Imediat exprim ce îmi doresc să fac în următoarele 12 luni

Primul lucru pe care l-am definit este provocarea de pe goodreads.com numită 2020 Reading Challenge. Așa cum spuneam și pe facebook la un moment dat, până la încheierea anului, mi-am propus să citesc cel puțin 27 de cărți. Am început cu Incognito a specialistului în neuroştiinţe american, David Eagleman. Deja am citit mai bine de jumătate din cartea sa și am aflat o mulțime de lucruri interesante despre modul în care creierul nostru funcționează.

Cel de-al doilea obiectiv este legat de sport. Știind că anul 2020 este an bisect și are 52 de săptămâni și 2 zile, la o medie de 4 ore de alergare pe săptămână, rezultă, ignorând cele două zile, 208 de ore de alergare în anul 2020. Dar cum mie îmi place să-mi propun mai mult decât mi se cere, voi stabili ca obiectiv 220 de ore de alergare. Am eliminat practic un 0 din 2020.

Cum voi reuși să fac asta lucrând full time și având și master la activ plus lucrarea de disertație? Voi merge pe principiul divide et impera - împarte și cucerește. Faptul că ambele obiective sunt numărabile, pot să le sparg în obiective mai mici, la nivel de lună, de săptămână, respectiv la nivel de zi. Iar eu sunt propriul meu manager. Pe lângă acest arhicunoscut principiu, voi mai aplica și monitorizarea activă. La fiecare sfârșit de lună, voi da raportul aici, pe blog, cu ceea ce am reușit să fac în luna care se sfârșește. Ideal este să rămân la zi cu micile obiective, altfel va fi tot mai greu să țin pasul. Ne auzim aici.

P.S. Frumusețea în toată treaba asta e că ceea ce citesc mă ajută și în îndeplinirea acestor două provocări. Azi am citit despre Contractul lui Ulise (google it), iar aceste rânduri reprezintă chiar un astfel de contract. Este o înțelegere intre eul meu din prezent și eul meu din viitor. Îl invit pe eul meu din viitor să citească aceste cuvinte în momentele grele când va fi ispitit de către subconștient să se lase pe tânjală, împresurat de oboseală, frustrare sau lene... sau pur și simplu împiedicat de Innerer Schweinehund.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a