Capitolul întâi

Dragă blog,
Este un pic trecut de 12 noaptea și sunt într-o stare perfectă de a scrie. A trecut deja prima lună din anul 2020 și în continuare am să numesc luna ianuarie "Capitolul întâi". A fost o perioadă foarte grea pentru mine pentru că am avut de predat proiecte, de ținut prezentări, dezbateri și de dat teste la facultate. Din fericire, am încheiat totul cu bine. Sunt la zi cu masterul.

Mai ții minte obiectivele mele pe care mi le-am ales la începutul capitolului? Cu lectura stau foarte bine. Am citit deja trei cărți și un pic din a patra. N-o să mă apuc să fac recenzii aici, dar aș vrea doar să spun că toate cele trei cărți mi-au plăcut și simt că mă ajută la schimbarea pe care mi-o doresc de la mine. Cel mai mult m-a atins Jurnalul Annei Frank. Când am terminat-o am plâns de era să crăp cămașa de pe mine. De la ea m-am inspirat cu "dragă blog". Își numea jurnalul "Kitty", iar toate însemnările începeau cu "Dragă Kitty" sau alte formule similare. Așa și-a botezat ea jurnalul.

Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu Anne și familia ei. Iar gândul că în situații similare au fost o mulțime de alți evrei mă întristează și mai mult. Secolul trecut a fost unul foarte greu pentru noi. O altă carte pe care aș vrea să o citesc este Nenorocirea secolului, în care se povestește despre comunism, nazism și unicitatea "Șoah-ului", despre care nu știu încă ce înseamnă. Dar voi afla.

Pe plan sportiv, n-aș putea spune că stau foarte bine. Am reușit să alerg doar 12 ore și 50 de minute. Îmi voi reconfigura obiectivul aici și voi reduce numărul de ore pe care îmi doresc să le alerg anul ăsta de la 220 la 168. Este un obiectiv bazat pe ceea ce am reușit în capitolul întâi, în condiții realiste de viață. Nu te supăra pe mine. Uneori ne propunem lucruri mărețe și uităm că viața este altfel. Aici intervine rolul acestor rânduri – acela de a calibra dorințele cu realitatea bazată pe fapte.

În ultimul paragraf aș vrea să las ceva foarte frumos. Ioana m-a tras de mână la cursurile de dans. Iar în fiecare luni și miercuri voi învăța cum să mă mișc pe ritmuri de salsa și bachata. Este o reală bucurie.

Mulțumesc,
Petru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a