Câteva măsuri financiare pe care le-am luat în perioada pandemiei
Alexandru Savu m-a inspirat să scriu articolul ăsta. Chiar vă rog să dați click pe link-ul din propoziția anterioară și să citiți postarea sa înainte să continuați lectura aici. Și acum să începem. Cei care mă cunosc foarte bine știu că atunci când contextul e de așa natură încât trebuie să economisesc o fac cu brio. Dovadă sunt experiențele mele din Anglia în materie de muncă și de strâns bani.
Voi la ce măsuri v-ați gândit pentru a strânge un pic cureaua? Lăsați în comentarii gândurile, înjurăturile, sfaturile, dacă vă ține. Mulțam!
Cum abordăm pandemia din punct de vedere economic?
Specialiștii în ale finanțelor ne spun că va urma o criză financiară mai severă decât cea din 2008. Cu siguranță veți găsi pe bloguri de nișă informații/sfaturi despre cum e cel mai bine să procedăm în astfel de vremuri. Aici îmi doresc să spun doar ce am făcut până acum eu și poate să vă inspir și pe voi o țâră.- Cum ne recomandă și Alex, am renunțat la abonamentele neesențiale. Mi-am anulat HBO GO, YouTube Music și Strava Premium. Iar, dat fiind faptul că pentru blogul ăsta eu plătesc bani ca să-l am, am aplicat pentru Google AdSense. Nu-mi doresc neapărat să mă îmbogățesc din AdSense. Miza e ca blogul să se auto-susțină financiar.
- Am început să gătesc. Îmi iese și bine dacă vă vine să credeți. Când mergeam la birou, dădeam o grămadă de bani pe mâncare. Acum, până dai scroll pe site-uri după mâncare, până vine curierul, tu deja ai aruncat niște piept de pui pe-un gril. În timp ce se face puiul, ai curățat o cartoafă sau o barabulă, un morcov. Ai întocmit o salată. Și voilà! Ești master chef. Economisești și timp, și bani, și ajută și la combaterea anxietății. Asta dacă dansezi în timp ce gătești, cum fac eu.
- Dacă nu e musai să cumpărați ceva, atunci nu cumpărați. De exemplu, eu am avut nevoie de monitor și de birou pentru a lucra mai ușor de acasă. Am acționat cu răbdare și în cele din urmă am făcut rost de amândouă cu 0 lei. Am dat un telefon la proprietarul apartamentului și în aceeași seară am avut biroul montat. E un pic mai vechi, mai amărât, dar îți faci treaba cu el. Iar de monitor am făcut rost de la birou. L-am primit acasă prin curier. Ce-ți poți dori mai mult? Am economisit undeva între 700 și 1000 de lei.
- Banii pe tuns, pe benzină, pe ieșit în oraș și pe alte activități pe care le făceai înainte de a se institui starea de urgență, se bagă frumușel într-un cont separat. Spre exemplu, eu am un depozit care îmi aduce și câțiva leuți în plus pe lună. Puțini, ce-i drept, dar nu asta e miza. Miza e să ai acolo niște bani la ciorap pentru viitorul ăsta incert.
Voi la ce măsuri v-ați gândit pentru a strânge un pic cureaua? Lăsați în comentarii gândurile, înjurăturile, sfaturile, dacă vă ține. Mulțam!
Mă bucur. Să-mi spui cum merge :)
RăspundețiȘtergere