Sfârșit de iunie 2020 – Cum stau cu trândăvia

La începutul lunii ianuarie scriam aici pe blog că anul ăsta vreau sa-mi depășesc Innerer Schweinehund, acel câine-porc din interiorul meu care mă face să trândăvesc, să nu am chef de nimic și să-mi bat joc în mare măsură de timpul meu liber. Pentru a-l nimici, am văzut articolul respectiv ca pe un contract al lui Ulise la care aveam să revin ori de câte ori eram cuprins de lene. Azi vreau să arunc din nou o privire peste contract și să evaluez, între ghilimele fiind spus, situația.

Îmi propuneam la început de an să citesc 27 de cărți și să alerg 220 de ore în total, pe parcursul anului. În prezent, am citit doar 7 cărți și am alergat 96 de ore. Teoretic, începând cu luna iunie am mai mult timp liber, decât până acum. Motivul e simplu. Am încheiat cursurile masterului pe care îl fac. Mi-au rămas doar două lucruri de rezolvat: Dizertația și cercetarea.

Cum au rămas doar 5 luni până la sfârșitul anului, dacă aș citi un pic peste 3 cărți pe lună, aș atinge acea sumă de 20. Dar nu mereu este vorba despre volum. Unele cărți le rumeg mai greu. De exemplu, Despre libertate, de John Stuart Mill. Cât despre alergare, aici nu-mi fac griji. Probabil voi depăși cele 220 de ore propuse. În perioada asta mă antrenez pentru un ultramaraton despre care veți primi detalii în curând. În încheiere, aș zice că obiectivele mele încă sunt realizabile și că are în continuare rost să lupt pentru ele.


Comentarii

 1. Eu am neglijat destul de mult mișcarea, dar nici multe nu am mai citit... firește doar in zona de dezvoltare profesională citesc, zilnic. Beletristică în schimb foarte rar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În ultima vreme nici eu nu am mai citit beletristică. E bine să păstrăm însă un echilibru. :) Spor în toate!

   Ștergere
 2. Eu am renutat sa imi mai propun sa citesc X carti. Ma apuca prea des jumatatea anului cu nici 10% din numarul propus. Mi-am setat un mindlset de quality over quantity acum. Sa vedem ce iese.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a