Cum 10 minute pe zi mă ajută să reacționez rațional în unele situații dificile

Mi-am amintit de pasiunea mea pentru scris. După un scurt brainstorming despre ce aș putea să povestesc aici, am ajuns la ideea de a începe o serie scurtă de articole despre ultimele mele obiceiuri care mă ajută să am un stil de viață echilibrat. Astăzi vă spun despre un exercițiu simplu. Țin să specific că nu sunt specialist în psihologie sau alte domenii adiacente, ci doar pun în practică unele lucruri pe care le aud în aceste domenii. Cele spuse aici își păstrează nota personală, iar în același timp vă poate stârni curiozitatea să căutați mai multe informații științifice. Mi-aș dori, însă, să vă inspir să încercați și voi acest exercițiu. Despre ce este vorba?

Nimic mai simplu. În fiecare zi, mă așez într-un loc confortabil și, timp de 10 minute, încerc să fiu atent doar la inspirație și expirație. În acest timp mintea fuge în altă parte, o ia pe câmpii, dar în momentul când realizez asta, îmi aduc aminte de ceea ce trebuie să fac în cele 10 minute și mă concentrez din nou pe respirație.

Credeți sau nu, acest exercițiu mă ajută să reacționez mai rațional în momentele în care emoțiile încearcă să-și facă de cap. Și totodată, descopăr lucruri noi despre mine în acele momente când mintea o ia pe câmpii. Uneori revăd amintiri din copilărie despre care credeam că sunt uitate. Bineînțeles că nu ăsta e scopul exercițiului, aceste sunt beneficiile adverse. În cele 10 minute încerc să fiu atent doar la inspirație. Doar că în timpul acelui efort, creierul se comportă într-un mod diferit. Este important să nu vă blamați că nu puteți să fiți atenți exclusiv la propria respirație. Vă recomand să ascultați podcastul MindArchitect unde puteți afla și substratul științific al acestui exercițiu.

În loc de încheiere, las o fotografie faină cu mine contemplând natura la marginea Lacului Lala Mare din Munții Rodnei. Natura e locul ideal unde am putea face acest exercițiu. Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Gânduri incoerente

O plimbare scurtă înainte de culcare