Experiment: Mi-am pus alarma la 5:38, în fiecare zi, inclusiv în weekend

Pe mine m-a fascinat ideea asta de a mă trezi foarte devreme. Și nu pentru că vreau să ader la aere de CEO sau alte baliverne, ci pentru că dimineața am capul pe umeri și mă simt productiv. Asta o spune și neurobiologia. În prima parte a zilei, când ești odihnit, neocortexul, structura creierului responsabilă cu tot ce înseamnă rațiune, este cel mai eficient.

Și ce vreau să fac dimineață? Am ales ora asta de când mi-am făcut abonament la Vivertine, o sală cu piscină din Iași, care se află la nu mai mult de 10 minute de casă. 10 - 12 minute îmi ajung până să ies pe ușă. La 6 mi-aș începe antrenamentul de forță, iar pe urmă m-aș bălăci puțin. Până în 9 aș fi și înapoi acasă, gata de lucru. Abonamentul devine activ pe 6 septembrie, dar până atunci vreau să fiu adaptat la noul program. De asta am început să mă trezesc la ora asta începând de weekend-ul ăsta.

În zilele în care nu merg la sală, fie voi intra mai devreme la birou, fie mă voi ocupa de obiceiurile mele. Momentan, mă simt tare obosit peste zi, iar seara intru într-un soi de hiperactivitate și nu pot adormi la o oră decentă. Dacă ești printre cei familiarizați cu trezitul la o oră similară și ai câteva sugestii, te rog să-mi dai și mie câteva. Vă țin la curent cu experimentul meu. Experiment care va deveni o necesitate curând.

Imagine din filmul Sunshine (2007)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?