O plimbare scurtă înainte de culcare

Continuăm mini-seria de obiceiuri bune care îți aduc mai mult echilibru în viață. Azi, foarte pe scurt, povestesc despre plimbarea de înainte de culcare. Inițial, o numeam plimbarea de 5 minute. Dar apoi, când am remarcat beneficiile ei care apar atunci când o făceam chiar înainte de a mă pune la somn, am redenumit-o pentru a respecta și momentul zilei.

Se întâmplă ca în vulnerabilitatea serii/nopții să văd totul mai sumbru decât este. Să fiu nemulțumit de mine, descurajat, să mă duc cu mintea în șaptezeci de direcții. Iar asta, bineînțeles, nu îmi va da pace nici să adorm degrabă. În schimb, când ies din casă și încep să mă plimb, ca prin minune, mi se schimbă perspectiva asupra realității. Îmi pun ordine în gânduri, încep să nu mai văd situația ca fiind atât de gravă și să nu mai fiu atât de dur cu mine. De multe ori, combin acest obicei cu exercițiul de recunoștință. De m-ați vedea șoșotind ceva pe stradă și numărând pe degete, probabil nu ați socoti că sunt om nebun, dar mi-ați arunca o privire mai lungă.

După plimbare, revenind în dormitor, pun capul pe pernă un pic mai împăcat cu mine însumi și mai optimist. Probabil cei care au animăluțe de companie știu foarte bine rolul acestei plimbări. Indiferent dacă ieșiți cu animăluțul sau singuri (doar cu animăluțul din capul vostru), vă îndrum cu drag să încercați plimbarea asta. Poate dura și numai 5 minute ca să-și facă efectul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?