Vara asta se fac 10 ani de când scriu pe blog

Sunt 10 ani de când dețin domeniul dolhescu.com. Eram în clasa a 11-a când mi-am creat blogul sub această formă. N-aș putea spune că în acești 10 ani am fost un împătimit al scrisului, la fel cum nu sunt nici în prezent.  Dar chiar dacă scriu ocazional, în momentele în care o fac mă simt tare bine. Pentru mine scrisul este o reală terapie. Trebuie să recunosc că zilele astea m-am întors din nou la vechiul meu prieten, blogul, confruntându-mă cu o despărțire.

Dar ceea ce face din blog un prieten bun sunteți voi cititorii. În realitate, cu toții ne dorim conexiune umană, ne dorim să ne dăruim celorlalți oameni, iar ceilalți oameni să aprecieze darul nostru. Scriind aici, dăruiesc și eu o parte din ființa mea, din experiența mea asupra vieții. Ies din limitele propriei ființe. Transcend. Într-o foarte mică măsură.

Sunt sigur că blogul mi-a adus multe beneficii și în alte arii ale vieții. Ca de exemplu, în 2013, când eram în primul an de facultate, am fost acceptat să fiu redactor la Ziarul Studențesc și datorită faptului că deja scriam. Tot în același an, am fost voluntar și la TIFF, pe partea de blog oficial al festivalului. În Cluj era o comunitate activă de bloggeri din care făceam și eu parte. Eram invitat ca parte din presă la evenimentele orașului: festivaluri, spectacole de teatru/operă, conferințe. Iar asta mă responsabiliza. În 2014 am avut curajul de a-mi asuma rolul de PR la competiția internațională de sumo robotic BattleLab Robotica.

Azi, blogul reprezintă un proiect la care încă țin foarte mult și care încă este relevant pentru mine. Este un hobby care se potrivește excelent cu celelalte hobby-uri ale mele. Anul trecut am început să îndrăgesc drumețiile montane. Și, la sugestia unei colege, am în plan ca de acum să documentez viitoarele drumeții aici.

În încheiere, vreau să vă mulțumesc vouă, cititorilor. Un blog fără cititori s-ar transforma într-un simplu jurnal, iar transcendența ar fi pusă sub semnul întrebării. În imagine, Vârful Ineu din Munții Rodnei, la 2.279 m.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Ce își vorbesc doi îndrăgostiți într-o noapte rece de iarnă prin ochii unui AI?

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a